FİT EKİMİ

FİT Bölgesi Ekimi (Sakal Bıyık Ekimi)

Sakal ve bıyıklarda, kılsız bölgelerde yeni kıl çıkarmanın bir tedavisi henüz yoktur. Bu nedenle en iyi yöntem nakil işlemidir. Bölgesel seyrelmeler, saçkıran ya da yara izleri olan bölgelere FUE Tekniği ile yapılan nakil sayesinde daha estetik bir görünüme kavuşmak mümkündür.

Sakal kaybının sebepleri nelerdir?
Sakalın sıklığı ve kıl kalitesi tamamen genetik yapıya bağlıdır. Ergenlik çağına girdikten sonra 3 yıl boyunca sakal kılları kalınlaşarak terminal, uzun, kaba ve pigmente kıl formları halini alır ve erkeklik hormonu seviyelerinde önemli bir değişiklik olmadıkça sakal kılı bu karakteristik özelliğini korur. Sakal kaybı, otoimmün hastalıklar kadar cilt hastalıklarına bağlı da oluşabilir. Bunların dışında en ağır tabloyu hormonsal dengesizlikler oluşturur. Erkeklerde erkeklik hormonu testesteron, eşik seviyenin altında olduğunda kontrol edilmelidir. Alopecia areta hastalığında da sakal dökülmesi olabilmektedir.

Sakal ekimi kimler için uygundur?
Köselik ya da seyrek ve dağınık sakal, nakil için en sık ihtiyaç duyulan sebeptir. Sakal ekimi, hormonların bazal seviyeye yerleştiği 20-22 yaşlarından itibaren yapılabilir. Ayrıca, favorilerini uzatmak isteyen, iki günlük sakal görüntüsünü seven ancak sakal telleri düzensiz veya eksik çıkan erkekler için de bu işlem tercih edilir. Sakal ekim hiç sakalı olmayanlara olduğu gibi sakalında parça parça kılsız bölgeleri olan erkeklere de uygulanabilir.

Sakal ekimi nasıl yapılır?
Sakal, saç gibi değildir, sakal ekiminin yoğunluğu saç ekimine benzemez, kişinin yoğunluğuna göre değişir.  Bölgesel bir sakal ekimi civarındaki sakal sıklığı planlanarak uygulanır, sakal tümüyle yoksa kişinin isteğine bağlı olarak 1000-3000 kök arasında ekim yapılabilir. Sakal ekimi için kullanılacak greftler ensenin hemen üstündeki ince telli bölgeler veya yoğun sakal olan kısımlardan alarak da uygulanır. Sakal alt bölgesi, göğüs, ensenin alt kısımları ve elmacık kemiği üzerindeki gereksiz kıllarda sakalın daha seyrek kısımlarını sıklaştırmak amacıyla kullanılabilir.

Operasyon sonrasındaki süreç nasıldır?
Sakal ekimi sonrası greft alınan yerlerde iz kalmaz. Ekilen alanda ekimden hemen sonra kullanılan iğnelerin batırıldığı yerden çıkan kan pıhtısı sebebiyle koyu kırmızı bir görünüm olur fakat bu görünüm ilk banyoda temizlenir. Ekilen sakalın vücut tarafından daha iyi beslenmesi için ekim alanında kanlanmada artış olur ve buna bağlı olarak kıl diplerinde küçük kırmızılıklar olur. Bu hafif kırmızı görüntü 1-2 haftada kaybolur. 2.haftadan sonra, ekilen sakal ve bıyığın bir kısmı şok dökülme denilen geçici bir dökülme yaşar. Geçici dökülmeden 3-6  ay sonra dökülenlerin tamamı yeniden çıkar. Sonuç doğal ve kalıcıdır.

Bıyık ekimi nedir ve nasıl uygulanır?
Bıyık ekimi, üst dudakta bıyık kılları çıkmayan deri bölgelerine saç köklerinin ekimidir. Ekimde kullanılan FUE yöntemiyle bıyık bölgesinde yara izi, ameliyat izi, yanık izi, dökülme gibi sorunlar doğal bir şekilde kapatılabilir.
FUE ile istenilen yerden, istenildiği kadar kıl kökü alınıp, belirlenen bıyık alanına, istenilen sıklıkta ve o bölgede olması gereken doğal açısıyla ekim yapılır

© CopyrIght 2024 Estetik Hair / Site içeriğinde bulunan içerik bilgilendirme amaçlıdır.